Selasa, 1 Mei 2012

WAJAR KE DUDUK & BANTAH BILA KERAJAAN MENDENGAR?

ANWAR 'REFORMED' .... MUAKAKKKAKAKAKKAKAKAKA

BILA PENGANJUR & PESERTA BUNOHAN 3.0 BERCERITA TENTANG 'HAK', apakah wajar mereka mencetuskan rusuhan dan keganasan melampau? Kita amat kesali sikap penganjur dan peserta Bunohan 3.0. yang enggan menukar lokasi apabila dibenarkan mereka menyuarakan bantahan mereka di empat buah stadium. Kalau tak duduk dan bantah di Dataran Merdeka maka Hak mereka tak boleh disuarakan? 

Selepas Bunohan 1.0, tsunami 2008 berlaku. Kemudian ianya surut dan semakin menyurut dalam 6 siri PRK. Kemuncaknya pada PRN Sarawak di mana para pembantah tidak dapat menerima kekalahan mereka. Apabila kerajaan BN/UMNO mula memperbaiki diri dan kelemahan, pembantah merasa tergugat. Apabila mula dibongkar dan didedahkan moraliti pemimpin mereka, sokongan rakyat semakin menyusut. Akhirnya, menyusul Bunohan 2.0. 

Kerana mahu menjaga keamanan dan keselamatan  28 juta rakyat, JKTP Penambahbaik Sistem Pilihanraya ditubuhkan bagi mencari formulir terbaik agar pilihanraya tidak diragui. DI samping itu Parlimen memperkenalkan Akta Perhimpunan Aman. Agar perhimpunan aman boleh dilaksanakan tanpa ada kekerasan dan keganasan. Batas dan garis sempadan diperhalusi agar tidak timbul syak wasangka dan kecurigaan. 

Tapi kedua usaha murni yang mahu menjernihkan suasana diberikan tentangan hebat oleh pemimpin DAP PKR PAS. Mereka membantah dengan penuh emosi.Mereka enggan menerima pembaikan. Akhirnya mereka terpaksa akur apabila penyokong mereka mendesak agar mereka menerima dua saranan itu. 

Bila tiba masa mahu dibahaskan usul JKTP tersebut di Parlimen, sekali lagi mereka membantah. Kali ini bantahan mereka disusuli dengan kenyataan penganjur Bunohan 3.0. Sekali lagi gendang Bunohan 3.0 di palu dan di canang. Mahu bersih Pak ! Mahu Baik Pak ! Pilihanraya kotor Pak! SPR komponen BN Pak! Haprak lah ! 

Akhirnya apa yang berlaku ? Klip video ini menjadi 'Saksi Besi' kepada Hj Hadi dan Penganjur Bunohan 3.0 hasil usaha mereka selama ini.


BUNOHAN 1 - 3 adalah perbuatan terhasil dari kegilaan mahu merampas kuasa dicetuskan oleh pemimpin-pemimpin DAP PKR PAS yang masih belum sedar mereka sebenarnya menzalimi rakyat yang tak berdosa.

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...