Selasa, 1 Mei 2012

ANWAR IBRAHIM HALAU KELUAR PESERTA BERSIH BABI 3.0 DARI SIDANG MEDIA.Budak Cina yang mempersoalkan tindakan perusuh Babi Bersih 3.0 bernama Benjy Lim. Siapa beliau? Beliau bukan agen UMNO atau ahli MCA atau SB. Beliau adalah salah seorang peserta BABI BERSIH 3.0. Beliau tidak berpuashati kerana semasa rempuhan dilakukan, Anwar Ibrahim, Ambiga dan semua pemimpin DAP PKR PAS duduk dalam hotel. 

Beliau turut mempersoalkan kenapa perlu melakukan rempuhan? Beliau mendakwa peserta Babi Bersih 3.0 sergah Anwar Ibrahim kerana gagal mengawal situasi.Beliau memarahi Anwar Ibrahim kerana gagal menjaga keselamatan para peserta dan dirinya yang boleh mengakibatkan mereka mati begitu sahaja. Beliau kata beliau datang untuk berhimpun secara aman dan bukan untuk merusuh yang dicetuskan oleh pihak penganjur sendiri.

Anwar menyalahkan polis tapi Benjy Lim berkeras mengatakan bahawa beliau tahu SOP polis kerana bukan sehari beliau hidup di Malaysia ini sebaliknya rusuhan berpunca dari tindakan penganjur yang memulakannya. Anwar tak senang dengan beliau akhirnya meminta beliau benarkan wartawan lain menanyakan soalan. Anwar kata nak layan Benjy Lim dalam satu 'sesi' lain. Erk !

Inilah gaya HAK KEBEBASAN BERSUARA dan MEDIA Pakatan rakyat. Kalau kritik tak boleh dan hanya pembodekkan melampau sahaja dibenarkan. Benjy Lim tak faham-faham lagi ker? 
Terbaeklah Benjy Lim.

TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS MATI KUTU DI BULI SEKUTU
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...