Isnin, 16 April 2012

PR DRAKULA SELANGOR: RUMAH URUT LAGI PENTING DARI 126 KILANG.

Noh Omar : Kerajaan PR Draklua Selangor Memang 'Hopeless' dan 'Helpless' Dalam Menangani Isu Banjir Di Selangor. 

Ronnie Liu mempersalahkan BN kerana tak turunkan RM1 billion kepada JPS untuk tebatan banjir. Boleh percaya ke kata orang yang 'beri percuma 50 biji lori kompektor' kepada kroni beliau? Dah lah pembelian tersebut menggunakan Dana Awam Rakyat Selangor, 50 biji lori kompektor tersebut digunakan hanya untuk kemudahan dan kesenangan kroninya bagi menikmati kehidupan mewah.

Terkini Noh Omar menempelak regim PR Drakula kerana sengaja menggagalkan pelaburan berjumlah RM 3.8 bilion kerana terlalu mempolitikkan isu konsesi perkhidmatan bekalan air bersih di Selangor. 126 kilang menjadi mangsa politik kotor dan keji, suatu tuntutan yang BERSIH 3.0 mahu hapuskan tapi diamalkan oleh regim PR Drakula di mana-mana jua. Noh Omar berkata:

"Meskipun 129 projek perkilangan dengan jumlah pelaburan RM3.8 bilion diluluskan, Syabas tidak dapat memberikan komitmen untuk menyalurkan bekalan kerana kekurangan simpanan air bersih," katanya kepada pemberita selepas menghadiri perasmian jentera pilihan raya Barisan Nasional (BN) peringkat Tanjong Karang oleh Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor beberapa hari lepas.

Punca masaalah bermula apabila regim PR Drakula enggan memberikan kerjasama dan mempolitikkan secara terlampau Projek pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2. Tekanan politik dikenakan ke atas SYABAS sehingga menyebabkan SYABAS menghadapi masaalah membekalkan air bersih kepada projek-projek perumahan di seluruh Selangor.

Menurut Noh Omar, kerajaan Pusat membelanjakan RM600 juta untuk menambah baik beberapa loji rawatan ari bersih bagi menyalurkan bekalan air bersih di Selangor. Tapi regim PR Drakula Selangor masih main cak lempong dan konda-kundi. Memang pundek lah Regim PR Drakula Selangor. ' Hopeless' dan 'Helpless' Regim PR Drakula perlu ingat lah mentadbir sebuah negeri yangterkaya di Malaysia ini bukan macam menguruskan rumah urut maksiat yang semakin berlambak-lambak di Selangor ini.


TEPUK DADA TANYA IMAN WA CAKAP SAMA LU
DAP ANTI ISLAM & MELAYU
PKR KAKI PENIPU
PAS DI BULI SEKUTU
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...