Isnin, 20 Februari 2012

MELAYU TAK LAYAK JADI PERDANA MENTERI GERTAK LIM GUAN END.


Pada 1969, bapanya mengeluarkan kata-kata nista dan sumpah seranah berbaur perkauman melampau kepada orang Melayu di Selangor (lihat poster di atas). Pasca 2008 sehingga ke hari ini, amalan tersebut terus menjadi warisan bagi anaknya pula.

Terbaru anak kepada Lim Kit Siang menegaskan :-
Kami tidak bersetuju Perdana Menteri mestilah selalunya Melayu kerana kami mahu rakyat untuk memutuskannya'

Berdasarkan kepada Perlembagaan Malaysia , Perdana Menteri di lantik oleh ahli-ahli Parlimen serta diperkenankan oleh Yang DiPertuan Agung. Perlantikan tersebut tidak melibatkan rakyat secara langsung. 

Jadi apakah maksud kenyataan rasis Lim Guan End tersebut?

Tidakkah ini bermakna DAP hanya mahu memperalatkan PAS dan PKR untuk mendapat bilangan kerusi terbanyak di Parlimen seperti apa yang terjadi di DUN Perak agar secara tidak langsung DAP rasis mampu menawarkan Lim Guan End menjadi PM?

Tidakkah ini juga bermakna DAP mempunyai niat untuk mengubah dan menukarkan Perlembagaan sekarang kepada bentuk Perlembagaan Negara Sosialis agar jawatan PM digantikan dengan jawatan Presiden? Ini membolehkan kaedah perlantikan Presiden dilakukan sama seperti di Amerika Syarikat?

Anda fikirlah sendiri. Setiap undi kepada PAS dan PKR adalah undi kepada Lm Guan End untuk menjadi Presiden Republik Rakyat Malaysia yang pertama ! Adakah itu kehendak anda sebagai seorang rakyat Malaysia yang beragama Islam?

TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...