Selasa, 6 Disember 2011

PUAK METALIK BERPERANG DENGAN PUAK KUNING LANGSAT DALAM DAP RASIS.

PERGADUHAN BESAR ANTARA KARPAL SINGH & RAMASAMY DENGAN LIM KIT SIANG & LIM GUAN END.
(Parti Berbilang Kaum Kepala Hotak Haramjadah Cina DAP Rasis!)

Al kisahnya, Presiden DAP rasis Karpal Singh dan Timbalan Ketua Menteri II pepatungan Pulau Pinang di bawah DAP Rasis baru sedar yang mereka bukanlah sama taraf dan sama warna kulit dengan puak cauvinis ultra kiasu supa dupa rasis Cina DAP. Baru sedar yang mereka hanyalah buruh kasar dan bertaraf mandur sahaja di mata puak cauvinis ultra kiasu supa dupa rasis Cina DAP. Kulit warna lain rambut pun lain di hati apatahlagi.Ikuti lapuran ini.
Ramasamy: DAP tak patut ada 'bapa angkat' 


Tidak harus ada peranan ‘bapa angkat’ dalam agihan kerusi DAP pada pilihan raya umum akan datang kerana keputusan akan dibuat oleh Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) parti itu, kata  timbalan pengerusi DAP Pulau Pinang, P Ramasamy.


Katanya, peruntukan kerusi tidak akan diputuskan oleh seorang  sahaja tetapi oleh jawatankuasa berkenaan yang terdiri daripada beberapa pemimpin DAP yang lain. Ramasamy, yang juga timbalan ketua menteri II Pulau Pinang, berkata beliau bersetuju dengan kenyataan pengerusi DAP, Karpal Singh, yang baru-baru ini memberi amaran tidak perlu ada "panglima perang" dalam parti itu yang bercadang menjanjikan kerusi tertentu untuk kroni-kroni mereka.


NONEMenurut beliau, tindakan Karpal mengeluarkan kenyataan itu adalah tepat kerana kedudukannya sebagai ketua parti, tetapi beliau tidak bersetuju bahawa kata-kata itu ditujukan kepadanya secara peribadi. "Kita semua setuju tidak harus ada ‘panglima perang’ dalam DAP, tetapi sepatutnya juga tidak harus ada ‘bapa angkat’, juga," kata Ramasamy. "Saya akan berbincang dengan Karpal mengenai perkara ini kerana saya tidak fikir beliau  mensasarkan saya secara peribadi, seperti yang dilaporkan oleh sebuah portal berita. "Saya faham politik. Saya seorang pensyarah dalam bidang sains politik selama 25 tahun," katanya.


Ramasamy yang juga ADUN Prai merujuk kenyataan Karpal yang terbaru, seperti yang dilaporkan pada laman Free Malaysia Today (FMT), bahawa "tiada seorang pun mempunyai kuasa untuk memilih atau mengumumkan senarai calon dan agihan kerusi.


"Hanya kepimpinan tertinggi mempunyai keistimewaan untuk berbuat demikian," kata Karpal yang juga ahli parlimen Bukit Gelugor, semalam.


NONEMenurut portal itu, Karpal (kiri) membidas Ramasamy dan memberi amaran bahawa DAP tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan tatatertib tegas terhadap mereka yang cuba bertindak sebagai ‘panglima perang’. Peguam tersohor itu merujuk kepada beberapa laporan akhbar-akhbar berbahasa Tamil yang memetik Ramasamy sebagai mengumumkan keputusan mengenai agihan beberapa kerusi parti itu.


Lu Siapa Karpal Singh sama Ramasamy? Lu orang ada gengster ka macam Kit Siang dan Guan End? Itu Ronnie Liu punye gengster sekali hantam sama lu orang apa pun tarak tinggal woo. Lain hari dia orang hantar lori treler 40 kaki kasi hantam kereta lu macam dulu kasi habis lu punya nyawa sapa mao jaga Gobind Singh Deo?

Kit Siang sama Guan End sudah tidak perlukan anda berdua lagi. Mereka ada PAS yang jauh lebih besar daripada kamu berdua. Jangan bermimpilah kamu diberikan layanan adil oleh Maharaja Kit Siang dan anaknya. Siapa mahu dengar cakap kamu berdua dalam DAP rasis itu? Sekarang kamu berdua dilagakan oleh Maharaja Kit siang dan anaknya demi kepentingan politik mereka. Padan muka kamu berdua. Bergadoh lah betul-betul baru seronok kami melihat sifat ekstrim perkauman dalam DAP yang sebenarnya!

TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...