Jumaat, 9 Disember 2011

ISU PAS MEDIA PAU 2011 , HAMBA NAK JADI HERO YANG TIDAK DIDENDANGKAN.

HERO.
Tun Faisal Cukup Takut Dengan BATMAN
Takat SUPERMAN apalah Sangat.

Hamba ingin menasihati para rakan yang terkena layanan kasar oleh urusetia semasa PAU 2011 dan menganggapnya sebagai masalah peribadi mereka. Sebenarnya bagi hamba dalam isu ini pihak yang sewajarnya dipersalahkan dan di lanyak oleh mereka ialah KETUA MEREKA SENDIRI TUN FAISAL. 

TUN FAISAL selaku ketua UMB telah banyak kali GAGAL MELAKSANAKAN AMANAH DAN TANGGUNGJAWABNYA SEBAGAI KETUA UMB SEHINGGA MENJEJASKAN MARUAH DAN NAMABAIK UMB. Setiapkali beliau gagal beliau akan meletakkan kesalahan tersebut kepada pihak lain. Inilah sikap hipokrasi yang TUN FAISAL PERLU PERBAIKI TERLEBIH DAHULU. 

Sewajarnya selaku KETUA UMB , TUN FAISAL WAJIB MEMASTIKAN PETUGAS UMB MEMPUNYAI AKSES MELALUI PERSEDIAAN AWAL DENGAN URUSETIA PAU 2011. TETAPI ADAKAH ITU TERJADI? 

TUN FAISAL BERANGGAPAN BAHAWA KEDUDUKKANNYA SEBAGAI EXCO PEMUDA UMNO MALAYSIA, PEGAWAI KHAS HISHAMUDDIN SEBAGAI SESUATU KEISTIMEWAAN, KEKEBALAN DAN KELEBIHAN YANG TAK PERLU DIPERTIKAIKAN. INI ADALAH SIKAP YANG SALAH DAN MERUPAKAN SALAHLAKU BAGI SEORANG KETUA SEPERTI TUN FAISAL.

Kegagalan TUN FAISAL lah yang telah menyebabkan berlakunya insiden-insiden kemalangan ke atas bloger UMB tempoh hari. 

Fikirkanlah. Tolonglah jangan lagi menutupi KEGAGALAN, KESILAPAN, KESALAHAN DAN KELEMAHAN TUN FAISAL SELAKU KETUA UMB. Ianya TIDAK MENDATANGKAN SEBARANG MANAFAAT KEPADA UMB DAN SESIAPA YANG BERNAUNG DI BAWAH UMB. 

TUN FAISAL WAJIB BERANI MEMIKUL KESALAHAN ITU SENDIRI DAN TIDAK MEMPERALATKAN MEREKA YANG BERNAUNG DI BAWAH UMB UNTUK MENYEMBUNYIKAN KELEMAHAN DIRINYA SENDIRI. UMB ITU BUKAN WARISAN TOK NENEK MOYANG TUN FAISAL.

UMB ADALAH MILIK PERGERAKAN PEMUDA UMNO MALAYSIA YANG TERTAKLUK KEPADA PERATURAN UMNO MALAYSIA. 

TUN FAISAL BILAKAH LAGI ANDA MAHU MENJADI SEORANG YANG BERANI ?

TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...