Khamis, 17 November 2011

TERJEMAHAN SIN CHEW DAILY NEWS: DAPigsial AKUI UMNO ADALAH MUSUHNYA.


DAPigsial BOLEH PERGI JAHANAM & MAMPOS. Sejak penubuhannya pada tahun 1964 musuh utama bagi DAPigsial ialah UMNO dan bukannya BARISAN NASIONAL. DAPigsial adalah sebuah parti yang keahliannya terbuka untuk semua kaum kecuali MELAYU. Tidak ada seorang Melayu pun yang kekal menjadi ahli DAPigsial. DAPigsial adalah sebuah parti khusus untuk orang Cina yang benci Melayu dan benci Islam. Satu-satunya parti politik yang benar-benar berbilang kaum ialah BARISAN NASIONAL. Ianya mewakili kepentingan semua kaum terbesar di Malaysia. Walaupun diterajui UMNO sebuah parti berasaskan MELAYU & BUMIPUTERA satu dunia maklum bahawa UMNO memberikan layanan sama adil dan saksama kepada semua kaum di Malaysia. 54 tahun UMNO di terima oleh semua lapisan masyarakat di Malaysia sebagai teraju utama BARISAN NASIONAL. Kenapa? Kerana mereka yang menyokong BARISAN NASIONAL tahu bahawa UMNO tidak meminggirkan mana-mana parti komponen BARISAN NASIONAL. Hanya setelah Anwar Ibrahim bertukar menjadi seorang pengkhianat barulah timbul bermacam fitnah ke atas UMNO. 

Berikut adalah terjemahan petikan Sin Chew Daily News mengenai pendirian DAPigsial bermusuh ketat dengan UMNO.

Sinhchew Daily News m/ 09
14 November 2011 (Isnin)

Ancaman Pengerusi BN Pulau Pinang Tidak Kuat
Musuh Ketat Sebenar Ialah UMNO: Chow Kon Yeow

13hb Pulau Pinang, pengerusi DAP Pulau Pinang Chow Kon Yeow bertanggapan, tidak kira siapa sahaja sama ada Teng Chang Yew ataupun Ong Thean Lye yang menjawat jawatan pengerusi BN di Pulau Pinang, ia tidak menjejaskan DAP, ia hanya akan menjejaskan kedudukan dan penyusunan DAP di negeri Pulau Pinang.

Chow berkata, yang menerajui BN ialah UMNO,  musuh ketat dan musuh lama DAP ialah UMNO.

Beliau sambil tersenyum berkata, jika Teng Chang Yeow menjawat jawatan pengerusi BN di Pulau Pinang, kawasan yang pertama yang akan terjejas dan perlu ada rombakan ialah kawasan kerusi Parlimen Tanjung dan kawasan kerusi DUN Padang Kota.

 Dikatakan sebelum PRU 2008 Teng Chang Yeow calon kerusi DUN di Padang Kota,  pada PRU 2008 beliau dilantik semula di kawasan itu tetapi dikalahkan oleh Chow Kon Yeow, dengan itu Chow Kon Yeow  telah bertahan selama 2 penggal di kerusi Parlimen Tanjung, sebab itu Chow tidak menafikan jika Teng Chang Yeow menjadi pengerusi BN di Pulau Pinang, mungkin beliau akan pilih kerusi parlimen Tanjung ataupun kerusi DUN Padang Kota.

Chow Kon Yeow  pada petang ini semasa merasmikan Kem kerja PRU DAP Pulau Pinang berkata demikian kepada pemberita, berkaitan pandangan DAP terhadap pengerusi BN di Pulau Pinang dimana Koh Tsu Koon berniat untuk lepaskan jawatan itu, dan Koh dikatakan akan serahkan parti untuk menentukan penyerahan kerusi itu.

Apabila pihak pemberita bertanya lebih lanjut sama ada Teng Chang Yeow dan Ong Thean Lye boleh mengancam DAP ataupun  tidak,  Ng Wei Aik Setiausahan DAP Pulau Pinang yang sedang mendengar soalan itu berkata, musuh yang memberi tentangan dan cabaran ialah UMNO, kerana setakat ini tiada seorang pun tahu apa strategi politik yang berada di belakang UMNO itu.

Chow Kon Yeow akui bahawa UMNO adalah pemimpin utama dalam BN, dan musuh ketat DAP yang perlu ditangani selama ini.
DAPigsial amat takut dengan UMNO kerana UMNO mempunyai keahlian seramai 3.4 juta orang. Manakala DAPigsial hanya memiliki sebahagian kecil sokongan pengundi Cina. Pada PRU 13 nanti DAPigsial akan menyebabkan kerugian besar kepada pengundi Cina.

Pada perkiraan DAPigsial mereka mampu memecahbelahkan pengundi Melayu kepada beberapa kumpulan kecil sekaligus memecahkan kebuntuan majoriti pengundi Melayu.Namun manusia hanya mampu merancang sahaja.

TEPUK DADA TANYA IMAN!

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...