Ahad, 27 November 2011

JAWATAN PM BAKAL MILIK DAP & PKR MANAKALA PAS MENTERI JAMBAN.JAWATAN PM MENJADI TARUHAN POLITIK TERBARU PAKATAN HARAMJADAH. Di dalam konvensyen PKR di JB baru-baru ini SAM Ketot selaku Ketua Pelawak AMK membuat cabaran yang berbunyi seperti orang dungu. Kemudian kenyataan Sam Ketot mulalah dihingar bingarkan oleh Anwar Ibrahim dan Guan Eng. 

Sam Ketot mencabar agar pindaan di buat ke atas Perlembagaan Malaysia untuk mengkhususkan jawatan Perdan Menteri kepada Melayu sahaja. 

Anwar Ibrahim pula menyatakan bahawa cabaran Sam Ketot menunjukkan sikap UMNO yang hanya bercakap mengenai Melayu sahaja.

Kemudian Guan End pula mengatakan bahawa rakyat Malaysia menerima hakikat bahawa jawatan PM itu hanya diberikan kepada Melayu sebagai penduduk majoriti di Malaysia. Malah mengatakan seperti berikut:-
Lim (picture) pointed out that the highest political posts now available to non-Malays were ministers and the Penang chief minister’s position, which he now holds.
DAP is no threat to Malays. Only Umno is a threat to Malays and Malaysians with its open acceptance and defence of repressive violation of basic human rights, corruption and abuse of power.”
Kata-kata Guan End di atas jelas menzahirkan kegusaran DAP apabila UMNO berjaya dan berani berubah. Perubahan dan keberanian UMNO dalam membawa Budaya Kesederhanaan dan bersifat inklusif kepada semua kaum menyebabkan DAP semakin kehilangan arah dan amunisi untuk menyerang UMNO. 
Kita semua masih ingat Guan End orang pertama sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang berbangsa Cina yang mengisytiharkan bahawa Tiada Lagi DEB untuk Bumiputera di Pulau Pinang. Semangat anti Melayu itu adalah warisan daripada bapanya si pencetus tragedi 13 Mei 1969. 


Malah bukan rahsia lagi bahawa DAP menjadi punca kepada tragedi 13 Mei 1969 dan DAP juga yang melakukan gerak kerja memurtadkan Melayu dalam bulan Ramadan melalui gereja-gereja sel tajaan mereka. Termasuklah juga Seksualiti Merdeka. Ini semua kerja gila para rasis dalam DAP untuk melemahkan Melayu dan memperkasakan DAP.


Kenyataan-kenyataan yang dikeluarkan oleh Sam Ketot dan Anwar Ibrahim hanya bertujuan memberikan peluang kepada Guan End untuk mempertahankan DAP yang kini semakin terserlah perjuangan songsang rasis cauvinis melampau mereka.


Kata-kata sahaja tidak mencukupi.Semua tindakan dan perbuatan DAP di Pulau Pinang, Kedah, Perak dan Selangor jelas mempamirkan kecenderungan DAP ke arah dasar amalan PERKAUMAN MELAMPAU. Bak kata pepatah ' Mulut Cakap Lain Tapi Hati Cakap Lain'. 


TEPUK DADA TANYA IMAN!

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...