Khamis, 20 Oktober 2011

KARUTNYA PAS COROTNYA PKR UNTUNGNYA DAP.


PAS hanya mampu mencalonkan seramai 232 orang calon untuk bertanding di kesemua 504 kerusi DUN di seluruh Semenanjung  Tanah Melayu pada PRU 12 lalu. PKR pula seramai 176 calon diikuti oleh DAP seramai 102 calon. Hanya BARISAN NASIONAL sahaja berjaya meletakkan calon di setiap kerusi DUN.Jumlah besar undi yang di terima oleh PAS ialah sebanyak 1.5  juta.
PKR pula menerima 0.9 juta dan DAP 0.8 juta. PAS menguasai 83 kerusi DUN (pencalonan 232) di seluruh Semenanjung Tanah Melayu. DAP menguasai 73 kerusi (Pencalonan 102) manakala tercorot ialah PKR hanya menguasai 40 kerusi (Pencalonan 176). 

Berdasarkan kepada INDEKS 1/3 bermakna kedudukan tertinggi di pegang oleh DAP berjaya memenangi lebih dari 1/3 jumlah pencalonan. 

Bermakna jika trend ini berterusan adalah mustahil bagi PAS mendominasikan MAJLIS KEPIMPINAN PAKATAN 'TIPO' RAKYAT sebaliknya DAP akan terus berdominasi didalamnya. 

Natijahnya ialah HUDUD & NEGARA ISLAM tidak akan dapat dilaksanakan dan dilindungi oleh pemimpin dan penyokong Melayu Islam di dalam PAS dan PKR. AGENDA SOSIALISMA akan berkuasa mengatasi mana-mana hukum-hakam Islam.

PAS-PKR KUAT MENIPU.

TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...