Ahad, 11 September 2011

BIAR BERPUTIH TULANG JANGAN BERPUTIH BULAN DAN MATA SEBIJI BIDAS PAPA GOMO SAMBIL MELUDAH MUKA MAT SYABU.

Sudahkah anda membaca entri terbaru di blog PAPA GOMO? Anda patut membacanya. Selepas anda membacanya, anda seolah-olah melihat PAPA GOMO meludah ke muka Mat Syabu dan Isham Rais. 

Pada kali ini PAPA GOMO mendedahkan sebuah manuskrip lengkap mengenai peristiwa serangan ke atas rumah pasung Bukit Kepong pada Febuari 1950. Di dalam manuskrip itu, didedahkan bagaiman komunis tidak berpuashati lalu melakukan rompakan ke atas pejabat Penghulu dan kedai-kedai yang berdekatan. 

Sejumlah 19 orang anggota polis terkorban, hanya 4 orang terselamat. Manakala 2 anak polis hangus terbakar berserta ibu mereka. 2 orang awam turut terkorban. Bagi Mat Syabu dan Isham Rais serta pengganas Pakatan Pro Komunis, mereka yang terkorban di muncung senapang pengganas komunis adalah barua British dan sewajarnya mati saja.

Perjuangan pengganas komunis bukanlah menuntut kemerdekaan tetapi menuntut agar sebuah negara komunis ditubuhkan. Bagi mencapai matlamat itu, pengganas komunis menentang orang Melayu, Raja-raja Melayu dan Persekutuan Tanah Melayu 1948. 

Kesemua pengganas komunis Rejimen ke 10 PKM tidak akan memperjuangkan hak-hak orang Melayu. Sudah tentulah orang Melayu akan terpinggir. Anggota rejimen ke 10 PKM sudah tentu akan gagal menyatukan Tanah Melayu dengan Republik Indonesia. 

Pastinya berlaku peperangan yang berpanjangan sehingga menjejaskan penghidupan rakyat jelata terutamanya orang Melayu. Ini terbukti pada tahun 1960an bilamana Republik Indonesia di bawah pengaruh PKI telah mengisytiharkan KONFRONTASI dengan Malaysia yang berakhirnya dengan tamatnya rejim Sukarno. 

Kita akan tetap mempertahankan kemerdekaan Malaysia ini, BIARLAH BERPUTIH TULANG DARIPADA BERBULAN DAN BERMATA PUTIH ROKET TIADA TUJUAN.Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...