Selasa, 25 November 2014

DAP - PARTI POLOTIK YANG MEROSAKKAN SEMUA ORANG & KEHARMONIAN AGAMA.


DAP - Parti Keturunan Lim Kit Siang. 
  1. DAP wujud selepas Republik (Cha imigran) Singapura dilepaskan oleh Tunku Abdul Rahman pada 1965. Ditubuhkan pada 18 Mac 1966. Dan kita pun hairan lah kenapa Pendaftar Pertubuhan dan SPR menerima pendaftaran DAP setelah beberapa kali menolak permohonan Devan Nair untuk mendaftarkannya. Ini menunjukkan bahawa polotikus Malaysia memang sejak dulu tak pernah peka dan sentiasa leka. Sebab itulah PKR boleh didaftarkan.

  2. DAP adalah sebuah parti polotik khas untuk memperjuangkan hak-hak dan budaya kaum cha Malaysia sahaja. Tiada dalam dasar dan polisi DAP untuk memertabatkan kaum lain dan agama Islam. DAP membawa fahaman polotik Rasis Cauvinis dalam ruang litup sosialis demokratik semangat kebangsaan cha imigran. Ianya adalah sebuah parti polotik sekular 100% yang tak angkat pot pasal agama. DAP membawa aspirasi polotikal PAP atau lebih tepat aspirasi politikal Lee Kuan Yew.

  3. DAP memang asalnya adalah cawangan PAP di Semenanjung Tanah Melayu. Ini berlaku akibat rasa tak puashati Lee Kuan Yew terhadap cubaan dan usaha Perikatan bertanding di Singapura. Menurut sejarah lisan, sebelum Singapura dimasukkan ke dalam Malaysia; Tunku Abdul Rahman berjanji kepada Lee Kuan Yew bahawa Perikatan tidak akan bertanding di Singapura. Ini adalah balasan kepada janji bersilang yang diberikan Lee Kuan Yew bahawa menerimapakai dan mematuhi janjinya kepada Tunku Abdul Rahman tidak mengembangkan fahaman dan pengaruh PAP ke Semenanjung Tanah Melayu. Tapi janji itu Lee Kuan Yew mungkiri setelah mengkritik hak-hak istimewa Melayu secara berterusan

  4. Apabila Singapura dipisahkan atau lebih tepat PAP dipisahkan dari senario politik Malaysia, semua cawangan PAP dibatalkan pendaftaran. Devan Nair yang menjadi ahli PAP dan Ahli Parlimen atas tiket PAP, telah berusaha mendaftarkan PAP, tetapi gagal. Kemudian cuba mendaftarkan DAP pula. Setelah di tolak berkali-kali akhirnya diterima juga pendaftaran DAP.

  5. Devan Nair akhirnya menerima tawaran Lee Kuan Yew menjadi Presiden Singapura. Ini sebenarnya untuk memberi laluan kepada Lim Kit Siang untuk naik menguasai DAP. Dr Chan Man Heng pula menjadi mentor utama mengasuh dan mendidik Lim Kit Siang menjadi Adiwira kepada kaum cha di Malaysia menyaingi MCA. Sebenarnya Lim Kit Siang adalah Baruah kepada Lee Kuan Yew.

  6. DAP membawa aspirasi dan cita-cita politikal Lee Kuan Yew. Memang Lee Kuan Yew masih berdendam dengan UMNO atas sebab-sebab peribadi. Bukan disebabkan oleh beliau mahu menuntut hak samarata sangat pun. Lee Kuan Yew dah lama bercita-cita nak menjadi Perdana Menteri Malaysia. Beliau pun pernah dilabelkan oleh badan perisikan British sebagai seorang yang amat takut kepada bayang-bayang sendiri. Beliau akan mencantas dnegan kejam semua saingan dan musuh politikal beliau. Dan inilah Budaya yang bakal menyubur dan gaya kepimpinan yang akan dilaksanakan oleh DAP jika diberikan kepercayaan lagi oleh pengundi.

  7. Apakah wujud persefahaman polotikal dan kerjasama senyap di antara DAP-MCA-GERAKAN? Ya benar memang wujud pun. Di lihat dari rekod kawasan pdm serta DUN & Parlimen, MCA & GERAKAN memberi laluan kepada DAP menang selepas dua penggal.

  8. Kenapa wujud persefahaman polotikal dan kerjasama senyap itu? Ini kerana sejak 10 tahun sebelum merdeka, selepas merdeka dan masa penubuhan Malaysia,polotikus cha memang tidak berpuashati dengan terma-terma dan syarat-syarat perjanjian PERSEKUTUAN TANAH MELAYU dan MALAYSIA. Mereka memang menentang Hak-hak Keistimewaan Melayu dan taraf ISLAM sebagai agama Persekutuan. Mereka juga tidak mahu menerima institusi Raja-raja Melayu.

  9. Hujah-hujah mereka sejak dulu ialah kaum cha imigran yang membangunkan ekonomi. Jasa mereka adalah terlalu besar dalam ekonomi. Merekalah yang membina bandar-bandar di seluruh Singapura dan Tanah Melayu. Benarkah begitu? Sebenarnya, kaum cha imigran berjaya di dalam ekonomi disebabkan pihak British memberikan keutamaan kepada mereka. Polisi British yang berpaksi kepada Pecah dan Perintahlah yang menjadi faktor utama kaum cha imigran berjaya dalam ekonomi. Jadi dimanakah sumbangan sebenar kaum cha imigran dalam ekonomi?

  10. Soalan yang patut kita tanya kepada semua polotikus cha imigran dalam DAP ialah dimanakah Kesetiaan Kamu Sebagai warganegara Malaysia yang telah diberikan secara Percuma?
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...