Ahad, 6 Oktober 2013

Calun-calun AMT, Wanita , Puteri & Pemuda UMNO Yang Mana Mampu Satukan Kembali Undi Melayu Yang Terpecah?


Letaklah apajua slogan yang 'catchy' dan 'niche' lagi klise, persoalan Utama kepada semua 146,500 perwakilan ialah Siapakah Yang Mampu Menyatukan Semula Undi Melayu dan Menjadikan Undi Cinabeng Tidak Relevan samasekali bagi tempoh 100 tahun akan datang? Kita bukan bercerita mengenai satu 'Hari Di Hari Raya' tapi semua 'Hari Dan Semua Hari Raya' selama 100 tahun mendatang. Apa gunanya pun, jika calun itu dan calun ini berjaya? Tapi gagal mengembalikan dan menterjemahkan kemenangannya kepada bentuk sokongan undi kepada UMNO/BN dan merampas semua kawasan kubu kuat puak Regim komunis dap-pkr-syiah disemua bandaraya, bandar dan pekan. 

Untuk apa mengkosmetikkan UMNO menjadi 'Remaja' jika 'Peremajaan UMNO' itu gagal diterjemahkan dalam bentuk sokongan undi kepada UMNO/BN? Untuk apa merasa teruja dengan gelombang 'Berubah' jika 'Berubah' itu tak mampu diterjemahkan kepada sokongan undi kepada UMNO/BN? Untuk apa kekal menjawat jawatan jika masih gagal menterjemahkan pengekalan jawatan itu kepada sokongan undi kepada UMNO/BN? Ini bukan cerita dongeng atau fiksyen dalam novel karya-karya agung novelis yang menang hadiah Nobel. Apa guna bakat 'Smart', 'Cerdik' dan 'Berintergriti' jika masih gagal menterjemahkan bakat-bakat itu untuk meraih, mengekalkan dan menambah sokongan undi kepada UMNO/BN? Itu namanya SYOK SENDIRI TERLAMPAU-LAMPAU!

Ambe sikitpun tak ambil 'pot' pasal 'Kehebatan Peribadi calun-calun'. Semua orang ada 'Kehebatan' memasing. Helo, semua 'Orang Hebat' ! Semua 'Orang Handal' ! Tapi tak semua Orang Mampu Menterjemahkan Kehebatannya dan Kehandalannya kepada membawa sokongan undi Melayu 100 peratus kembali kepada UMNO/BN. Ambe membuat penilaian dan perbandingan berdasarkan kepada pencapaian-penacapaian kesemua mantan-mantan Presiden UMNO sejak 1946. Ada beberapa nama tokoh sahaja yang ambe nampak mampu menterjemahkan kehebatan dan kehandalan mereka kepada bentuk sokongan undi kepada UMNO/BN. 

Pertama, Dato Seri Idris Jusoh dari Terengganu. Kedua, Dato' Azalina Othman Said dari Johor. Ketiga, Dato' Mukhriz Mahathir dari Kedah. Ini contohnya ya. Tokoh-tokoh seperti inilah yang UMNO/BN perlukan. Mereka berjaya membuktikan , ketokohan, kepimpinan, kehandalan dan kehebatan mereka diterjemahkan kepada bentuk sokongan undi kepada UMNO/BN. Mereka mampu 'Mewangikan Semula' namabaik UMNO/BN untuk sepanjang tempoh 100 tahun mendatang. Kepada perwakilan, itulah kriteria dan ciri yang perlu anda fikirkan semasa mahu memilih SIAPA YANG LAYAK MENJADI NAIB PRESIDEN, AMT, KETUA WANITA DAN KETUA PEMUDA UMNO. 


Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...