Isnin, 29 Julai 2013

TANGKAP DAN JEL KAN BABI TUNGGAL DAP INI DENGAN SEGERA KERANA MENYOKONG IDEOLOGI MARXIS!


Sang Babi Tunggal Tua, KitSiang, sepatutnya di tangkap dan dijelkan sahaja kerana menyokong penuh ideologi Marxis. Selaku sebuah parti berideologi Sosialis Demokrat, fahaman Marxis berbinkan Sosialis. Fahaman Marxis lahir daripada dokongan dan sokongan puak Sosialis Fabian. 

Berdasarkan kepada satu tesis untuk kedoktoran, (UPM) seorang mahasiswa UPM telah membuat analisis mengenai mentaliti Cina Malaysia melalui hasil karya novel mereka. Menurut tesis berkenaan, sudah lama komuniti Cina-beng menggunakan hasil seni untuk menentang semua jenis hegemoni bagi mengekalkan identiti kecinaan mereka. Buku seperti "The Chinese Dilemma" karangan seorang bisnesman cina Hakka-beng adalah contoh di mana mentaliti cina-beng menentang hegemoni Melayu bagi mengekalkan monopoli dan oligopoli ekonomi puak cinabeng. Dengan itu mengesahkan wujudnya kondisi mentaliti 'Dilema Cina' seperti yang dikatakan Tun Dr Mahathir yang cuba dinafikan oleh babi tunggal KitSiang DAP.


Filem babi tunggal 'The New Village' memang sebuah pilem mengagungkan perjuangan komunis. Kita tak pernah lupa bagaimana Chin Peng menulis bukunya mengenai perjuangannya dalam komunis. Dan Mat Sabu pula merestui perjuangan komunis. Buku karangan Chin peng kini luas tersebar di semua kedai-kedai buku milik cinabeng, dan tiada pengharaman pun berlaku. Cuba fikrkan sejenak, dalam pilem babi tunggal cinabeng The New Village (TNV) kenapa watak hero memegang watak anggota PKM? Tak boleh ke hero pegang watak SC atau anggota SB Polis? Atau sekadar watak pemuda cinabeng kampung biasa yang anti komunis? Kenapa hero pegang watak anggota Komunis dengan senjata api, menembak sana sini?

Rancangan Briggs ialah untuk menyelamatkan cinabeng dari komunis. Bukan untuk menyeksa dan menindas cinabeng. Kenapa dalam trailer pilem babi tunggal TNV, ada babak-babak bagaimana rumah diruntuhkan, barang dalam rumah dipecahkan dan keadaan dhaif kampung Baru? Tidakkah itu bermakna babak-babak berkenaan hendak menunjukkan komunis nak selamatkan cinabeng? Kenapa penerbit pilem tak tunjuk kekejaman komunis?


Kita semua tahu betapa kejamnya dan ganasnya komunis yang dianggotai majoriti daripada puak cinabeng. Mereka melawan British bukan untuk membebaskan Tanah Melayu. Sebaliknya, mereka menantang hegemoni British untuk mengekalkan kecinaan mereka. Pada waktu itu, kecinaan berkait rapat dengan komunis di Tanah Besar China dan ideologi Marxis. Komunis terus berjuang menantang dan membunuh anak pribumi selepas merdeka. Itulah bukti kukuh bahawa perjuangan mereka bukan untuk memerdekakan Tanah Melayu tetapi untuk mengekalkan kecinaan mereka. 

Begitu juga yang terjadi pada PRU13 lalu. Mereka kini menentang apa yang mereka kata sebagai hegemoni Melayu. Kepala hotak mereka ! BN adalah berdasarkan kepada konsep 'Kongsi Kuasa'. Sudah tentulah Melayu menerajui pemerintahan kerana Melayu adalah kaum terbesar berbanding cinabeng. Tak pernah pula Melayu membalas dendam kepada perbuatan kezaliman komunis dan kejahatan DAP mencetuskan tragedi 13 Mei 1969. Semua konflik kaum dicetuskan terlebih dahulu oleh puak-puak radikal cinabeng, contoh seperti babi tunggal KitSiang.

Malah puak-puak radikal cauvinis cinabeng sentiasa menghasut agar cinabeng bergaduh dengan Melayu. Bukankah itu peranan yang telah dimainkan oleh RBA dan DAP selama ini? Ini semua adalah soal kemandirian cinabeng dan bukan soal keadilan sosial pun. Puak-puak radikal cinabeng yang nak berkuasa dan berhegemoni di Malaysia. Bukan kaum lain pun. Sebagai pengajaran dan peringatan kepada kita semua, kita saksikan video di mana Mat Syabu selaku agen hegemoni Cina Hakka-beng menghina perjuangan Melayu dan mengagungkan perjuangan hegemoni cinabeng melalui komunis.. HAKKA-TUIHHHHH !

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...