Selasa, 29 Mei 2012

NIZAR SOSIALIS MEMANG BAGIDOL.


NIZAR SOSIALIS mengomel mengenai pembelian nombor plat WWW 1 oleh Raja Muda Johor. Kenyataan bahlol Nizar Sosialis itu di balas oleh Raja Muda Johor seperti berikut:-
"Keluarga Diraja Johor tidak pernah mengambil apa-apa Wang daripada kerajaan sejak zaman Almarhum Sultan Ibrahim. Selesa untuk tidak meminta dari MB atau dari mana-mana pegawai Kerajaan. Wang yang diperuntukkan kepada Bapa saya dan saya setiap bulan sebagai Sultan dan Tunku Mahkota dimasukkan ke dalam Yayasan Iskandar dan Yayasan Ibrahim. Ini bertujuan (Yayasan Iskandar dan Yayasan Ibrahim) untuk membantu rakyat dan Kerajaan Negeri Johor. Sejak saya menjadi Raja Muda, tidak sekali-kali saya mengambil 1 sen daripada kerajaan hingga ke hari ini. Ia Wang Rakyat saya. Jadi sebelum Anda buka mulut anda, sila selidik."
Kemanakah perginya wang pembelian tersebut? Sudah tetulah masuk ke dalam kantung perbendaharaan negara. Jadi adakah pembelian itu sia-sia apabila wang pembelian tersebut kembali semula kepada rakyat? Seperkara lagi tuduhan melulu puak sosialis religus seperti Nizar yang semakin kemarok publisiti adalah melampaui batas. Raja Muda Johor tidak menggunakan WANG RAKYAT. Sebaliknya menggunakan wang kekayaan keluarga DiRaja Johor yang sememangnya dah kayo rayo sejak sebelum merdeka lagi.

Para Sultan Melayu ini kaya-raya sejak dulu lagi sebab memang pandai berniaga sejak dulu lagi. Nizar Sosialis saja yang tak pandai nak berniaga dan jadi kaya sebaliknya membeli Camry guna duit RAKYAT semasa beliau berkuasa dulu. Pi raaaahh mabok !


4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Haramkan binatang Dapigs ni masuk ke negeri Johor.
Manusia spesis laknat Dapigs tidak layak meletakkan kaki di johor.
Kami merayu ketegasan DYM sultan Johor.

Tanpa Nama berkata...

lepas ni pecah la muka arnab tu kene hentak dgn JMF... sialll betul nizar ni...

otai
org muo

hangkedee berkata...

Specis darah keturunan cina kafir harbi pemakan babi tegar.cuba check darahnya mesti darah pendendam cina kafir harbi dalam badannya.Itu pun ramai orang melayu pas pkr bodoh masih tegar menyokongnya lagi.Kenapa tak pertikai, kenapa Agong tinggal di Istana,kenapa Agong dan Raja tak tinggal di rumah PPRT?Bodoh tak boleh di ajar Komunis melayu darah cina.

Tanpa Nama berkata...

Elok TMJ saman je Nizar tu dalam RM 200 juta ke? Nizar tak tau keluarga DYMM Sultan Johor tu banyak business sejak turun temurun! Ni lah akibatnya bila kita diamkan saja fitnah bermaharajalela tanpa ada tindakan susulan. Jadi mulai sekarang, kerajaan saman je siapa yang membuat fitnah!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...