Ahad, 5 Februari 2012

SHAHRIZAT, RAFIDAH AZIZ & ZURAIDA ANTARA CINTA & BENCI.


SHAHRIZAT ABD JALIL,  Ketua Wanita UMNO Malaysia dan seorang Menteri yang menjaga kepentingan hubungan kecintaan sesama masyarakat, rakyat dengan pemerintah dan rakyat dengan rakyat.

RAFIDAH AZIZ, bekas Ketua Wanita UMNO Malaysia yang pernah menjawat kementerian yang menjaga hubungan kecintaan di dalam bidang hubungan dagangan antara kerajaan dengan negara-negara luar dan kepentingan kecintaan para peniaga dengan perniagaan mereka. Beliau dijatuhkan di dalam politik kerana kebencian.

ZURAIDA MAK LEMPIRA AMPANG, Ketua Wanita PKR. Beliau lahir dari kebencian Anwar Ibrahim kepada UMNO. Beliau lahir dari kebencian kepada UMNO, Beliau hidup di dalam kebencian.

Ketiga-tiga mereka adalah perlambangan cinta Hawa kepada Adam. Mereka mewakili Hawa dan Hawa adalah penzahiran cinta Allah Ta'ala kepada Nabi Adam a.s. Malah amat terang dan jelas bagaimana perintah Allah Ta'ala memerintahkan Hawa dan Adam bercinta di dalam syurga. Perghhhhhhh ! Ustaz Fathul Bari dan Hasan Ali mungkin boleh memperjelaskannya lagi. Mungkin datuk Harussani pun boleh mencelah.

Tapi apa pula berlaku pada hari ini? Perlambangan Cinta itu dijadikan pencetus-pencetus kebencian sesama sendiri. Apa sudah jadi? Malang sungguh kerana kini kita melepaskan peluang untuk merasai kecintaan daripada ketiga-tiga pemimpin wanita tersebut. Bayangkanlah jika ketiga-tiganya berkasih sayang. Sudah tentulah kita dapat suatu manafaat maksimum hasil kecintaan mereka bertiga tersebut. Yea tak wahai  para pencinta di luar sana?

Zuraida Mak Lempira melemparkan kebencian kepada Sharizat dalam isu NFCORP. Kebencian itu disasarkan kepada Shahrizat kerana Shahrizat adalah Ketua Wanita UMNO. Hasilnya, sudah ramai yang membenci dan mencemuh Shahrizat. Tidak ketinggalan dalam mencemuh dan membenci Shahrizat ialah Rafidah Aziz. Jadi anda fikirlah sendiri. Mahukah kita semua turut terlibat dalam kebencian tersebut atau kita menyeru agar semua pihak kembali kepada kecintaan? sesuatu yang amat diperintahkan oleh Allah Ta'ala kepada kita semua. Tontonilah klip video ini.TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...