Isnin, 6 Februari 2012

KAK IJAT SERKUP BLOGER PKR YANG MENGEKORINYA.


Amat mengejutkan ! PKR sanggup mengupah blogernya untuk mengekori ke mana saja Kak Ijat pergi. Sg Rapat Online menulis:-
Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil mendakwa hidupnya kini diekori oleh ‘paparazi Si Jambu’ yang diupah pihak tertentu untuk mengintip dan mengorek rahsia bagi merosakkan reputasi politik beliau.
Beliau berkata, perkara itu terbongkar semasa membuat lawatan ke Perak selepas pulang dari mengerjakan umrah minggu lalu.
Kata Shahrizat, beliau dimaklumkan ada seorang 'paparazi muda' dan dengan perwatakan lembut mengikuti pergerakannya untuk mengetahui apa yang dilakukan setiap masa.
Malah menurut Shahrizat, ‘paparazi Si Jambu’ akhirnya terbongkar dan mendedahkan mengenai apa yang dilakukannya sebelum ini serta setiap langkah beliau, akan dijadikan modal politik.
"Si Jambu itu berjaya ditangkap dan selepas menyoalnya, dia memberitahu diberi upah oleh Rafizi dan Zuraidah yang selama ini beria-ria menyerang saya. Matlamat dia mengupah Si Jambu, untuk mencari kesalahan saya.
"Orang berkenaan akan dihebahkan kepada semua orang. Saya telah beritahu kepada Si Jambu, adakah dia hendak ganti jawatan sebagai Ketua Wanita Umno? Kalau dia mahu, saya akan serahkan padanya, tetapi masalahnya, dia lelaki," katanya pada sidang media selepas melawat 11 bayi yang baru lahir di wad bersalin Hospital Kuala Lumpur (HKL), hari ini.
Ditanya Si Jambu itu diupah oleh siapa, Shahrizat berkata, pergi tanyalah PKR terutama, Pengarah Strateginya, Mohd Rafizi Ramli dan Ketua Wanita parti itu, Zuraida Kamaruddin.
Kedua-dua mereka sebelum ini telah menggesa agar Shahrizat meletakkan jawatan.
Sehubungan itu, Shahrizat berkata, sebagai tanda kenangan, Pergerakan Wanita Umno akan memberi hadiah berupa sehelai baju berwarna merah dan putih bertulis, ‘ini jawatan Ketua Wanita yang kamu mahu’ kepada 'Si Jambu' itu tidak lama lagi.
"Mereka berdua ini yang beria-ria mahu saya berundur dari jawatan Ketua Wanita dengan mengaitkan isu Nasional Feedlot Corporation dan kedudukan saya dalam politik terutama sebagai menteri dan Ketua Wanita.
"Saya telah menjelaskan, isu ini tiada kena-mengena dengan saya kerana ia melibatkan urusan perniagaan, namun mereka tetap menyerang. Hanya ALLAH yang mengetahui apa sebenarnya berlaku dan mereka, pembangkang lebih teruk dan menjadi agresif apabila saya berdiam diri," katanya.
Makin parah PKR berpolitik. Kebencian PKR ini sudah banyak merosakkan pelbagai perkara. Usaha desperado terkini PKR amat menggelikan hati. Bayangkanlah jika PKR menjadi kerajaan Pusat. Mana-mana individu yang tidak disukai oleh PKR bakal menjalani kehidupan yang serba meresahkan kerana sentiasa saja diekori ke mana sahaja. Adakah ini amalan Hak Kebebasan Bergerak PKR? Tolak PKR dalam PRU 13 bermakna anda memperjuangkan Hak Kebebasan Bergerak. Tindakan PKR itu lebih teruk dripada penguatkuasaan mana-mana Akta Darurat berkenaan Hak Kebebasan Bergerak. Jelas kepada kita semua PKR tidak mengamalkan apa yang mereka laungkan selama ini.  Jangan lagi tertipu dengan permainan tolol PKR.

TEPUK DADA TANYA IMAN!
Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...