Khamis, 22 September 2011

EEEIII MALUNYA KAK WAN JIJAH.

Dalam episod saksi dan peguam bang Nuo jadi bahan ketawa dalam mahkamah, yang paling merasa hina dan amat malu ialah Kak Wan Jijah sendiri.

Bayangkanlah, selama ini kak Wan Jijah sembunyikan malunya dan aibnya di hadapan orangramai melalui gelak tawa penyokong bang Nuo. Bolehlah kak Wan Jijah tersenyum simpul lagi, tapi dalam hati Allah swt saja yang tau.

Tapi bila kali ini Allah swt menterbalikkan gelak tawa itu kepada nya semula, tidakkah Kak Wan Jijah terfikir bahawa selama ini doanya sudah dimakbulkan oleh Allah swt kepadanya?

Malu teramat malu apabila saksi dan peguam bang Nuo jadi bahan ketawa. Ketawa yang bukan dibuat-buat tetapi terjadi secara spontan. Tiada siapa pun suruh mereka ketawa dan gelak melainkan gerak itu terjadi atas kehendak Allah swt. 

Kak Wan Jijah, adakah anda masih mahu menafikannya atau mula menjadi berani sebagai seorang muslimah yang disayangi oleh Allah swt?

Soalan untuk kak Wan Jijah, jika kamu hendak sorga kerana ta'atkan suami anda tidak terfikirkah anda bahawa Allah swt itu empunya sorga?

Manakah lebih baik kak Wan Jijah oooi ???!!! ...menjadi seorang isteri yang ta'at secara membuta tuli atau menjadi seorang hamba yang ta'at kepada Allah swt?

Jawapannya? Mungkin tidak lama lagi kot?

TEPUK DADA TANYA IMAN !

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...